Architectuur

Architect

Spil in het bouwproces

In het proces om jouw project van de grond te krijgen, is de architect een onmisbare schakel in deze missie. In het bijzonder is het belangrijk dat je een ontwerper vindt die de wensen van jou als opdrachtgever goed in kaart kan brengen. Waarvoor dient het gebouw? Wat mag het kosten? Wanneer moet het klaar zijn? Zijn er omstandigheden die invloed hebben op het ontwerp? Het is belangrijk dat jij de ruimte krijgt van een professional die begripvol maar kritisch is. Natuurlijk is het ook prettig dat diegene zuinig omspringt met jouw beschikbare bronnen. Deze persoon wil en kan ik voor jou zijn met mijn ervaring en luisterend oor, of het nu gaat om de aanleg van gebouwen, steden of ruimtelijke ordening.

Als jij en de architect de antwoorden op al deze belangrijke vragen hebben gevonden, gaat hij aan de slag met een schetsontwerp. Hierin vind je niet alleen plattegronden maar ook doorsneden van het eindresultaat, een soort vooruitblik zodat je weet waar het staat. Na overleg met jou als opdrachtgever begint de architect aan het definitieve ontwerp. In deze fase vertaalt hij jouw gedachtegang naar tastbare, bouwkundige tekeningen. Samen met de bestekteksten leggen zij het eindresultaat in detail vast.
9
Dan start de aanvraag van vergunningen en kijk jij onder vakkundige begeleiding van mij naar de juiste aannemer in de arm te nemen. Wie is jouw juiste kandidaat? Als dit eenmaal voor elkaar is, begint de bouw echt en wordt jouw droom werkelijkheid. In dit proces behartigt de architect jouw belangen. Ook daarna sta jij er niet alleen voor, zelfs als het gebouw er eenmaal is. Jij kunt zeker nog een beroep doen op mij om te optimaliseren, zelfs als je het gebouw al in gebruik hebt. Er kan natuurlijk van alles veranderen zoals bijvoorbeeld je gezinssituatie of het doel.

Mijn blogs over

Architectuur

Afbeeldingen met

Architectuur uit de omgeving